Päivitetty: 07.08.2015                                     Pääsivu | Sukelluskalastus | Sähkö | 10-Ottelu | Marathon | Hiihto | Kattoremontti | Leikkimökki | Palju | Linkit

 

| Lajina | Tietopaketti  | Harjoittelu  | Statistiikat   | Historia |  Kalat  |  Venetraileri | Sukelluslamppu | Kuvatuksia | Sattumia | Kamerakotelo | Tekstiilit | Videot | Reseptit |

Seuraavat osiot löytyvät sukelluskalastuksen alta   --> | Kilpailukalenteri | SaaristomeriOpen | KristiansundCup | PM | EM  | MM |

 

Kristiansund 2009

Kristiansund cup 2006

Kristiansund cup 2007

Kristiansund cup 2008

Kristiansund cup 2009

Kristiansund cup 2010

Kristiansund cup 2011

Kristiansund cup 2012

Kristiansund cup 2013

Kristiansund cup 2014

Kristiansund cup 2015

Kristiansund cup 2016

Kristiansund cup 2017

 

 

Kristiansund Cup 2009 , Norja   10.- 16.8.2009

 

Toivottavasti jälleen kerran:

Lindell tarjoaa tilasto paperit

Suunto näppärät kellot

Sharp tarkat ajat

Ursuit vermeet

 

http://www.kristiansundcup.no/

 

Valuuttamuunnin  NOK vs. EUR

Sanakirja  tanska/ruotsi vs. suomi

                   

                   

                    Majoituksen hoitaa Atlanten motelli

               

                     Majoituksesta: 

                            Asunto, 2x makuuhuone, suihku, keittopaikka sis. tarpeistot,  majoitus 6:lle henkilölle  735 Kr. = 94 eur / yö / asunto.

                            Koppi, 1x makuuhuone, suihku,  keittopaikka sis. tarpeistot,  majoitus 4:lle henkilölle  595 Kr. = 76 eur / yö / asunto. 

                            Koppi,   4:lle sänkypaikat,  jääkaappi, keittopaikka(ei tarpeistoja),        395 Kr. = 51 eur / yö / asunto.       

 

                            Majoitus päärakennuksessa: (yhteiskeitiö, yhteis-suihkutilat)

                            Huone 2:lle   645 Kr. = 83 eur / yö      

                            Huone 1:lle   545 Kr. = 70 eur / yö

                                                                        Lisävuode on mahdollinen  jokusen egen maksaa.

                            Autolla ja laivalla matkaten, skauttailut ja majoitukset, koko paketti kustantaa noin 550 eur / naama.

                            Tavoitteena saada saalistettua hyvät ranking pisteet. Kristiansund cup on mukana kauden ranking kisoissa, taistossa Suomen kisojen kanssa.

               

                            Helmikuun 5. 2009, varattiin ensimmäinen majoitus 6:lle

                   

 

 

 

                           päivitellään, kun aihetta...

     

                                          

                    

                    Jos yritykselläsi on mahdollisuus tukea  2009 reissuamme x00 eurolla, niin saamme turvallisin mielin kisailla jatkossakin.

                    Tarjoamme hyvää näkyvyyttä.

                    Tue Suomalaista huippu-urheilua. 

 

                                        yhteydenotot  email:  tapio.salakari(at)sukeltaja.fi

 

                    Ja iso kiitos kuluneesta/kuluvasta kaudesta nykyisille mahtaville sponsoreillemme.

                    Lindell Oy

                    Suunto Oy

                    Ursuit oy

                    Sharp

 

                    Kiittäen 

                    Saaristomeren sukeltajat ry. / sukelluskalastajat.

 

 

                        Noniih  NYT on löytynyt se minuutti kertoa matkasta. (kirjoitettu 27.8.2009  klo 23:15....)

 

                        Itse kisaan pääsee osallistumaan kuka vaan, mutta tietenkin kun saisi Sukeltajaliitolta pientä avitusta, niin lähteminen hieman helpottuu, eli käytännössä reissuun tuke saa 7 rankingin mukaisen listauksen mukaan.  Näin monilla tämänvuotisilla lähtijöillä oli tiedossa taloudellista helpotusta reissuunsa. Noh enivei saaristomeren sukeltajista lähti reissuun 4 jamppaa, Kimmo Karjalainen, Vesa-Matti Väärä, Petri Nieminen ja Tapio Salakari.

Olimme jo aikoja sitten päättäneet että mukaan tulee myös pakastin, kuten on parilla aikaisemmallakin reissulla ollut. Tämä siksi, että onhan se mukava tuoda hieman tuliaisiakin tullessaan. Tavoitteena saada arkku täyteen meren herkkuja. Lähinnnä kampela olisi toivelistalla, ja kampasimpukoita, mutta kelpaa lyyra ja turskakin.

 

Ei mitään kukin tekee kotonaan alkuvalmisteluja ja katsotaan että yhteiskäyttötarvikkeet on mukana ja pidetään hyvää kontaktia ja viestitystä eri asioista, täytyy sanoa että alkaa tässä muutamien yhteisten harraste vuosien tiimoilta jengi hitsaantua yhteen. Ja tietenkin jo se että ulkomaan keikoista saatu kokemusta, niin tiedetään jo mukavasti mitä mukaan ja kuinka paljon.

 

7.8. perjantai Koittaa lähtöpäivä, laiva lähtee illalla klo 22:30  ja totuttuun tapaan laivana toimii Finnlinesin paatti, reittinä Naantalista, Kapelskäriin.

 

Auto, sekä traileri pakataan ja lähdetään kohti Naantalin satamaa. Hienoa, matka alkanut jälleen ja päästään laivalla heti syömään , saunomaan ja sitten vaan lepäämään.

Matkalla satamaan kuitenkin alkaa trailerista kuulua kovaäänistä meteliä, vedetään yhdistelmä tiensivuun, heilutellaan ja vispaillaan , mutta kummempaa ei kuulu eikä mikään kovasti natise, koitetaan jatkaa matkaa. Taas samaa meteliä pysähdytään ja uutta tarkkailua, auto jatkaa matkaa ja pari henkiläö juoksee trailerin vierellä, joo nyt kuuluu ja auto parkkiin kokeilen heiluttaa trailerin rengasta ja katos vaan sehän heiluu kuin 7 vuotiaan hampaat. klappia on luokkaa 20 cm, HUH HUH  sehän on laakeri mennyt. otetaan tunkkia ja pultin avainta,  kärry ylös ja pultteja auki, mutta eipäs hosuta,  katos kun tää avain ei sovi näihin pultteihin. HIENOA. mitä sitten noh Naantalissa on huolltis ja ajetaan sinne ja katsotaan mitä sieltä löytyy, varmasti ainakin ristikkoavain ja muuta. Päästiin perille ja saatiin x määrä työkaluja. Pultit auki ja rengas pois, rasvakupin singahtaessa kuopastaan niin armotaon näky,  vaseliinista ei jälkeäkään, kuppi on kuiva kuin Maijan varpaanvälit. Ja sieltä pari kuulalaakeriakin tulee iloisesti vastaan.

Eipä tuossa muu auta kuin kilkuttaa paketti laivaan ja etsiä Ruotsin puolelta hoivaa. rasvataan olemassaolevat laakerit ja kamat kasaan.

hhmm eipä olla päästy kuin 15 km ja on jo aikas ylitsepääsemättömiä ongelmia, mitäs tästä vielä seuraakaan...

Laivalla suunnitelmalliset systtemit, kun oikeen muutakaan ei voi tuolla paatilla tehdä, kun palveluita ei juurikaan ole tarjolla. Syömään, saunomaan, ja sitten vaan punkkaan nukkumaan.

 

8.8. lauantai klo 5 jotakin on herätys ja aamiaiselle.  Laivalla tutkailtiin ja kuultiin, että Norrtäljessä olisi jokin paja joka korjailee. koitetaan siis sinne päästä.

Ja päästiinkin , paikkaa vaan ei oikeen löydy, ehkä se oli jokin omakotitalo kotipihassa oleva puuhapeten korjaamo. mutta kello oli sen verran vähän ja oli etsittävä parempaa paoikkaa korjailla. Päätimme lähteä Uppsalaan, iso kaupunki ja varmaan löytyy jotakin. Siellä ainakin on Biltema jossa on laakereita ja työkaluja.

Pihalle päästään muutaman ajotunnin päästä ja ollaankin niin aikaisin että joudutaan odottamaan pihalla 3 tuntia, että liike avautuu. Kulutellaan aikaa joku hyppelehtii Ruotsalaisissa puissa ja joku löytää Ruotsalaisen lukitsemattoman polkupyörän ja ajelee ruotsalaisilla kaduilla ja kujilla, siistiä on juu. Noh saadaan aika tapettua ja päästään B iltemaan haalimaan muutamia työkaluja. Tuossa väliajalla saatiin myös tietää laakerin koko ja päästiin selaamaan bilteman lehteä, ja todettiin että noin isoja laakereita ei tuolta löydy.  Nettiä selailtiin ja pari varteenotettavaa paikkaa löytyy,  Tietty kun on lauantai, ei erikoisliikkeet oo auki, mutta löydettän jokin paja ja pitäis löytää Dione kulllager ab,  löytyykin, mutta on kiinni. (tässä välillä ollaan jo käyty autolla parissa paikassa) käydään pihalla ja kurkitaan ikkunasta sisään, juu-u siellä on laakereita vaikka kuinka,  kas kas kumma jokin auto piipahtaa pihaan, mikä lie ukko.  Nousee vaivalloisesti ulos autostaan tervehditään ja kysellään niitä näitä.  huomataan että ukko on itse liikkeen omistaja ja tullut vain hakemaan postit. Mikä sattuma ja lottoarvonten voitto. Mikä onni.  päästään sisään ja kerrotaan millainen laakeri tahdottais,  omistaja menee katselemaan ja löytyy. upeeeta mahtavaa,  niin no samallahan me otetaan niitä kax ja äijä hakee. maksaa muistaakseni 600 kruunua. molemmilla siinä kortit ja lompakot esilla,  tokaisen vielä siinä tiskillä kaverille, että älä jätä korttiasi tuohon ja siirrän hänen luottokorttiaan lähemmäksi. Siitä sitten saadaan ostokset tehtyä ja painutaan kohti Bilteman pihaa.  Ongelmaksi vielä osoittaútuu että miten saadaan laakeripaketti purettua kokonaisuudessaan akselista. Biltemasta ei oikeen löydy sopivia työkaluja, mutta samalla kun 2 on asioimassa sisällä niin joku tosi ruotsalainen oli tullut siihen vinoilemaan trailerin kylkeen että hänellä on kanssa laakeriremontti edessä ja oli tullut joitain osia hakemaan. Saatiin sovittua että hän irroittaa pajallaan laakerin puolikkaan ja prässää uuden kiinni akseliin.  jaa jaa mitä tuuria.  eipä me varmaan oltais millään vasaran naputuksella laakeria laitettuakaan. Korjaaja ukko oli jostain Kreikastakos se oli ja ollut tovin jo Ruotsissa. ihan alan ammattilainen ja oli pajallaa hitsivehkeet ja prässit, noilla se onnistui aikas kivuttomasti kunnostaa.

Saatiin traileri kuntoon ja aikaa kokonaisuuderssan meni 7 tuntia !!!  joo-o  tuossa osottamiset ajelut ja koko hoito,  mutta aikaahan meillä oli.

Päästiin jokusen 50 kilometriä ja huolestuin ihan  yx kax vaan että hhmm missä on mun lompakko, käytiin tankkaamassa ja sitten tongittiin autoa, että missä se lompsa nyt onkaan. Missä sitä viimeksi tarvittiin

niin ainakion laivalla oli selkeä muistikuva ja missäs mujuualla.. aattelin että ei kait se mitään jos hävinnyt, niin kavereilta saan lainaan sen mitä tarvitaan, ja päätettiin jatklaa matkaa kohti määränpäätä Kristiansundia. Tutkailin puhelöintani ja  olin saanut muutaman puhelun ja katsoin että oli sama numero ja ruotsin suuntanumero. Aavistin heti että nyt on lompakko jossin ruotsissa. Soittelin ja kävi näin että siellähän se lompakon löytäjä soittelee.  Hohhoijaa.  Luurin toisessa päässä oli aito Ruotsalainen Svante Jansson. oikeen vaan kovasti kiitoxii hänelle. Jos tarvitsette Upsalassa laakereita pankaa postia svante@dione.se sillä niitä on.

 

Muistatte viissiin että siellä laakeri kauppa Dionessa pyytelin kaveria ottamaan luottokorttiaan lähemmäksi.  joo, niinhän siinä sitten kävi että olin jättänyt oman lompakkoni sinne tiskille ;) 

Sovittiin, että löytäjä toimittaa lampakon Suomeen kotiini, postilla. Enhän välttämättä sitä tarvinnutkaan, ruotsin sekä norjan kruunuja mulla oli parilla sadalla eurolla ja kaverilta lainaan loppuja mitä tarvii.

 

Nyt vaan kohti Norjaa.  tuossa nyt ei kummempaa ollut kujin syötiin välillä sämpylöitä ja välillä hodareita.  Niin noh päästiin Norjan puolelle ja löydettiin poroja tieltä. siinä sitten  tapsa ja pete kirmaisevat juosten porojen perään, tarkoitus ehkä ratsataa niillä, mutta kyllä ne penteleet oli vikkelämpiä (tällä kertaa UGH !).  Meidän piti olla hyvään valoisaan aikaan Kristiansundissa, mutta oltiin sitten noin 05:00 aikaan perillä.  Viimeine  juttu vielä menomatkalla oli että yksi tunneliosuus oli sortuman takia suljettu, joten jouduttiin kiertämään, kiertoa tuli joku 100 km.

 

Niin joo pitäis olla ehkä kalatarina ???  no nyt on.

päästään nukkumaan ja herätessämme onkin

 

9.8. sunnuntai.  alkusäätöjen aika meille oli varattuna väliaikainen mökki ja varsinaiseen lukaalimme pääsisimme puolenpäivän aikaan. saamme ajan kulumaan kamojamme fiksaillen, ja siirrytään uuteen mökkiin, tyhjennetään vene  arkkupakastin pääsee mökinlämpöön ja kohta toivonmukaan saa sisuksiinsa kampelaa.

Kamat purettu ja aika lähteä vene viemään vesille ja siitä sitten sukelluskalastamaan. Ensikosketus ja vesi taas suolaista ja jo ihan toisella sukelluksellani onistun TAAS saamaan polttiasimeduusan naamaani, onneksi osuma ei ole iso, vain pari haituvaa taitannee hipaista, polttaa, mutta ei älyttömästi.

Keritään kalastelemaan 3h 40 minsaa ja löydetään ihan mukavasti kampeklaakin. Iltapalat ja pientä kamojen virittelyjä, sekä miettimistä, minne huomenna mennään, sekä kisaalueen kartan kartoittamista.

 

10.8. maanantai  lähdetään aamusella vesille ja jälleen on kalastuksen aika, itse kisa paikkojen tutkailu saa vielä odotella. Merellä pientä tuulta, mutta ei kovasti vaikuta näkyvyyteen, pysty näkyvyys meressä on 10 m. Ja tuo on ollut tässä jo jokusen vuoden samoissa lukemissa. Hyvä kalastaa ja mukava sukeltaa, kun on näkyvyyttä.

Löydetään jokunen kampasimpukka ja turskaa, lyyraa, kampelaa, taidettiin ottaa rauskuakin. paikalillisten mukaan rauskun siivistä saa ihan hyvät murkinat, lisa on kelpo tavaraa. Ainoo mikä rauskuissa on lievästi "pelottavaa" on se että niiden häntä on oikeesti vaarallinen. Ei siinä myrkkyä ole, mutta se kyllä iskee sillä vaaran uhatessa ja siinä on luupiikkejä, kun häntä osuu, niin se mihin osuu jää pieniä luupiikkejä, ja se sitten tulehtuu ja tulee ties mitä amputaatioita. Mutta kohtuu perus päivä merellä, pitkä ja ihan riittävän kalaisa.

 

11.8. tiistaina päätettiin  lähteä katsomaan turskia ja pitäis olla ihan kookkaitakin. lähdettiin suuntimaan Smolan sillan luo, matkaa ehkä 40 minsaa. keli mukava, ei mitään isompaa aaltoa, joten matka taittui mukavasti.

Pientä virtausta, ja kirkasta on. Vyvyydet on 4- 18 m ja tuosta 10 - 18m syvyydestä löytyy kampelaa, saadaan pakkaseen vähän täytettä. Rauskuja taas jokunen, niitä tuntuu olevan tänä vuonna enemmän kuin aikaisempina. Löydetään 24 kampelaa ja kun  ne on tuolla mukabvan kokoisia on saalis määrä isohko. Arviolta kampelan keskipaino on 1-2 kiloa. nannaa on.

Vaikka alkaa truntumaan ihan saman toistolta, niin itse mereellä se ei todellakaan ole ikinä samaa ja samaa. Jokainen sukellus, jokaine n kalavavainto jokainen valmistautuminen jokainen ammunta on omaa luokkaansa. Ja tämä tässä onkin ihan mukavaa, koitetaan kehittyä ja saada miellyttävisä sukelluksia ja parempia osumia. Eiköhän siirrytä satamaa kohden ja ilta murkinalle.

 

12.8. keskiviikko  ja tänään mennään käymään tutustumaan kisaalueeseen. kullakin on tiettyjä spotteja joita haluaisi tutkailla, ja näin tehdään. muutamat alueet ja siitä se omat päätökset kukin tekee. porukalla vielä pientä pohdintaa, mutta päätökset jää kunkin oman harteille. Tuossa kun käväistään alueella ja sen jälkeen lähdetään taas itse asiaan, eli harppuunoimaan kaloja. Johan sitä tulikin sacauttailtua. Tovi kalastellaan ja kun pitäsim lähteä siirtymään on yksi jampa kadoksissa. Odotellaan heti ja ei näy lähdetään venellä etsimään. Tiedetään missä viimeksi nähtiin ja etsitään lähialueelta, mutta mitään ei näy, ei kaveria, ei merkkipoijua. Kieretään aluetta ja saarikin mutta ei m iktään. Nähdään alueella toinen suomi porukka, käväistään juttelemassa onko heidän porukat tässä, ja onko kaveriamme näkynyt, saadaan vastaus että ei ole ja jos näkyy tuovat mukanaan.  heh heh joo pikku hilaa ei enää oikeesti naurattanut,  kierrellään aluetta ja ja tarkkaillaan mutta missään ei näy, ei meressä, ei kallioilla. olemme etsineen jo puolituntia ja mitään missään ei näy. käväistään vielä kertaalleen jututtamassa toisia suomalaisia ja samalla lasketaan montako henkeä löydetään hhmm näyttää tuo yksi poisju tutulta ja muutoinkin saamme yhden ylimääräisen pääluvun,  oisko tuo kuitenkin hei taitaa olla. kaveri vaan sukeltelee ja räpylöistä viimekä'dessä tunnistetaan on se se. jeejee, ajetaan pikkuhiljaa vierelle, kaveri kohtuu rennosti ottaa. kysellään vaan kuulumiset että mikäs meininki ja onko kaikki okei, Ei hän eikein tajua millainen oli olevinaan tilanne, mutta annettiin pientä kertomusta ja tilanne ehkä oli kohtuu vakava. mutta onneksi kaveri löytyi. Tietty eipä sinne oltais jätetty, mjutta se kuinka kauan hän olsi joutunut meitä etsimään niin siitä vaikee heittää arvailuja olisko nälkä tullut ensin vai pimeä??? 

Joka tapauksessa kullakin alkaa sukellukset sujua ja tuolla syntyykin ennätyksiä. Esim Kimmo sukeltaa ekana päivänä 21m ja risat, mutta tänään keskiviikkona syntyy seuramme ennätys 23,3 metriä ja meni kuulemma helpolla ja huomaamatta.  Hieno suoritus iso käsi sinne. Hienoa että saa syviä sukelluksia.

 

13.8. torstai keli on koventunut liki myrskyksi, edellisenä iltana oli pientä toivoa että kimmo ja tapsa lähtis merelle ja muut lähtisi paikalliseen kylpylään. mutta aamulla aamiasisen jälkeen tuleekin yllätys, pete olikin jo puku päällä ja oli menossa veteen, yleinen ilmapiiri oli että treenit on treenattuy ja tänään olisi kylpylä päivä. Mutta ehsottomasti merelle vaan Tapsa ja Pete lähtee ja homma toteutetaan ilman venettä.  Keli on kohtuullinen myrskyisä, jo pelkkä veteen meno tekee tiukkaa, aallot velloo ja tuuli uiveltaa, vettä sataa. mutta sinne vaan kalojen valtakuntaan. Tuolla itse aloin ensimmäistä kertaa varsinaisesti kyttäämään kaloja, eli sukellus ja odotusta paikallaan ja sitten vaan kalaa tähtäimeen (jos kohdalle sattuu) ja alkoihan se sujumaan, yleisesti aina olen kaloja saalistanut etsimällä. Mutta täytyyhän se myöntää että tuossakin on oma hohtonsa ja kalaa kuitenkin tulee. Tosin onhan sitä kalaa tullut etsintä menetelmälläkin, joten väliäkös sillä, kunhan lopputulos on sama.  Nyt vaan tuo alue mitä oltiin uimassa oli pieni ja jos sen etsimällä menee, niin tulee alue käytyä nopeaan läpi, joten tuonne sopii täysin tuo kyttäys menetelmä.  Aikoja tuli siinä minuutin m olemmin puolin ja tais päivän keskiarvo olla 1min 10 sek / sukellus. Syvyyksien ollessa 10 - 20 metriä

Ei kummempaa vilkas reissu ja päälle vielä rantautuessamme saatiin palkinto ;)). kukin voi miettiä mikäs se ois ollut.

Päätettiin päivä merellä ja siirtyminen mökille josta pienimuotoinen murkina ja siitä lähdettiin porukalla kylpylään. Jotkut tuolla ovat aikaisemmin olleet, mutta itseleni ja kim molle oli ensimmäinen kerta. Siisti paikka ja löytyy kaikkea. Kiipeily pyramidi, kiipeilyseinä, muutama sauna, kylmäallas, aaltokone, ja hhmm jatkuvassa likkeessä oleva vesi joka kiertää ympyrää,  mikäs se nyt onkaan nimeltään??  no sellainen kuitenkin oli,  ja kaiken kukkuraksi liukumäki jossa ajanotot. Tuossa sitä sitten saatiin paikat kipeiksi, kun yritettiin pitää rentouttava päivä, niin merillähän ei kipeeksi tullut, mutta rentoutumispäivänä sitten tulikin. vatsa, lapaluut  oli kutakuinkin kosketusarat ;)) Mutta hyviä aikojahan siellä syntyi  muistaakseni 8,77 sekuntia oli paras aika, yleisesti porukat vetelee sinne 10 - 12 sekuntia / liuku.  todella siis huippuun hiottua laskentaa.

 

Illalla oli kilpailijoiden rekisteröinti, joten se oli sitten viralinen kisojen avaus. kerrottiin säännöt ja katsottiin millasita väkeä on tänä vuonna kisaamassa. kolma ammattilais maata löytyi Ransak, Espanja, Portugali. Tuola myö spiti päättää joukkue jaot ja lähtöpaikat kisoissa. Suomi sai kokoon kolme joukkuetta, Suomesta kisaajia oli kaikkiaan kahdeksan.

 

eipä mitään seuraavana aamuna herätys on 05:10 ja siitäm se kisa aamu alkaa.

 

14.8. perjantai   aamutoimet suoritettu ja kisapukua pälle, siirtyminen satamaan.  siellä odottaakin pienoinen ylläri. Kuulemme (tosin itsekin sen jo ennakkoon aavistimme) että kilpailu-alue vaihtuu. Merellä on niin kova myrsky, että varsinaiselle, eikä vara-alueellekaan voi mennä. Se ei olisi aluksille eikä kilpailijoille turvallista. Maksimi tuuliraja kun paikalliset ammattikalastajatkaan menevät merelle on 15 m/s  ja nyt oli tuuli sitä luokkaa.  

Pieni kapteenien kokous ja saadaan tiedot tilanteesta. Uudet kilpailualueet tiedotetaan ja sen perään pitääkin päättää melko sokkona että kumpaan sitä menee. Toinen alue on tuttu, mutta kartalla vaikuttaa huonommalta ja toinen taas kartalla vaikuttaa hyvältä, mutta siellä ei ole tullut oltua. Moni valitseekin tuon vuonoalueen. Joka loppupeleissä onkin aikas kehno. Näkyvyys huonohko, välillä jopa reilu metrin luokkaa ja kalaa vaan ei kertakaikkiaan ole. muutama kisaaja löytää kalaa vuonon alueelta, mutta monelle oli eka arpapäivä täysin kalaton. Pari Suomalaista meni tuonne toiselle alueelle ja sieltä parhaimpia saaliita sai Pete, muistaakseni 7 kalaa, joka on todella hyvin.  Kisat ekan päivän osalta ohi ja päästään punnitukseen (kalojen)  olikohan noin 10 kun sai kalaa, kisaajia on kaikkiaan 65, joten aikas niuhkeesti oli saalistettavaa. Tuosta nyt ei suuresti ole kommentoitavaa.  pasaka oli alue jossa olin ;)

 

15.5.  lauantai  ja toinen kisapäivä.  päästiin perinteiselle alueelle, jossa liki jokainen onkin päässyt aikaisemmin kisaamaan. Siellä tuttuja ja tuntemattomia alueita. Mutta tämä oli tiedossa, että alue on huomattavasti parempi, kuin ekan päivän. Mutta isommin ei voi kommentoida missä kukin oli ;))  sanotaan että hyvillä paikoilla jep jep.

Nyt oli lähdössä jo kisailun makua, tosin olihan sitä eilenkin. mutta nyt oli samoille alueille menossa useampia ja nyt palkittiin nopeus ja ketteryys, sekä tietoisuus. Tiukkaa uintia ja siinä punnitaan poijun ja lautan kyvyt, tosin tässäkin isossa osassa näyttelee ko kisaajan kyvyt. Todettakoon vain että poijut olivat lauttoja nopeampia. Itse varsinaiselle kisalueelle ja siellä kalapisteelle kiloittelu oli aika rankkaa, aikaa ei ollut kummempiin muodollisuuksiin ja hiusten sutimiseen. kovaa uimista ja zilleen.  itse kun olin tutustunut kohtuu hyvin alueeseen ja nimenomaiseen paikkaan, tiesin aika tarkkaan mihin pitää mennä jotta ollaan alueen ykköspaikalla. Pari jamppaa siinä uikin mutta opvat 60 metriä väärässä pisteessä, jes jes  ja kun ovat kalastaneet, muutaman sukelluksen, niin luovuttavat ja haihtuvat uusille spoteilleen. Sain täydellisen rauhan ja sainkin ihan mukavasti hengähdettyä sukellusten välissä. sukellukset sijoittuivat 13 ja 18 metrien syvyyksiin. Ja ehkäpä nyt ensimmäistä kertaa tuolla alueella suorittelen vain kyttäilyä tai pelkkää liukumista. Isoa kalaa löytyy jasaan jokusen napsittua. tuolla saan olla reilu 2 tuntia, sitten oli aika vaihtaa maisemaa. Lähden valumaan kohti maalia, vaikka aikaa on , niin on matkaakin ja kun on 20 kiloa kalaa poijussa, niin pient vastarintaa se aiheuttaa. hädin tuskin eteneminenkään onnistuu. mutta sinnikkäällä määrätietoisella etenemisellä mennään. Nyt kun kalaa on tullut, tavoite on keritä maaliin mitään kaihtamatta.  matkalla vielä saan jonkin fisun. Maalissa onnellisena , mutta kohtuu uupuneena. ei mitään älytöntä, mutta jaloissa kyllä tuntuu.

 

Maalissa huomaan että on sitä muutkin kalaa löytäneet, tosin on niitä joilla on vain pelkkiä kalahavaintojakin. Mutta maalilinjalla täytyy sanoa että olin ihan tyytyväinen suoritukseen.

 

Alukset lähtevät kohti satamaa ja porukat sataman kautta leirintäalueelle varusteiden vaihtoon. ja siitä suoraan seurtaamaan kisakalojen punnitusta.

 

Ensimmäisenä päivänä tuli kalaa noin 250 kiloa ja nyt kakkospäivänä reilu 800 kiloa.

Loppulaskennoissa kahdenpäivän loppusaldoiksi, kaksi ensimmäistä sijaa menivät Ranskalaisille, molemmilla oli noin 60 - 63 kiloa kalaa, määrällisesti noin 30 kpl. Siitä se sitten aleni kohtuu radikaalisti kolmentena olevalle Portugalilaiselle 43 kiloa, Kärkisijat oli tällä kewrtaa varattu ammattilaisille, nimittäin nämä ranskan, espanjan, sekä portugalin kaverit tekevät tätä lajia työkseen. Tosin ei se aina selitä kuka voittaa ja kuka ei. 

 

illalla oli palkintojen jako gaala ja tulosten julkaiseminen.

 

Suomalaisittain seuraavat tulokset

8. Petri Nirminen, Saaristomeren sukeltajat ry.  16 kalaa,  26,4 kg.

12. Vesa-Matti Väärä, Saaristomeren sukeltajat ry. 15 kalaa, 22,4 kg.

17. Juha Siitonen, Team kampela, 11 kalaa, 21,1 kg.

20. Tapio Salakari, Saaristomeren sukeltajat ry, 8 kalaa, 22,1 kg.

26. Edgar Reppanen, Team kampela, 7 kalaa, 15,0, kg.

30. Antti Olin, Team kampela, 6 kalaa, 10,6 kg.

40. Eliel Kilkki, Keski-uudenmaan sukeltajat ry. 4 kalaa, 5,7 kg.

51. Kimmo Karjalainen, Saaristomeren sukeltajat ry. 1 kala, 1,6 kg.

 

Joukkuekisassa

ammattimaat ottivat kolme kärkisijaa, ja

4. Finland 2. ( Väärä, Nieminen, Salakari).

 

 

Ja mikä erittäin upeaa Nuori Ensikertaa Kristiansundissa oleva 17 vuotias  Eliel Kilkki, Keski-Uudenmaan sukeltajista pokkasi Nuorten sarjan voiton.

ja erittäin hyvällä suorituksella.  ASukellus-ajat hämmästyttäviä reilua minuuttia, syvyyksien ollessa yli 20 metriä, 

Pistäkää nimi mieleen, tuossa saattaa olla tulevaisuuden nimi näissä piireissä.

Eliel Kilkki

 

 

Palkinnoista, nyt ei ihan hurraamista ollut, tosin omavalintaisesti noutopöydästä voi pikkuisen vaikuttaa omaan materiaaliseen saantiin.

itse kun pääsin pokkaamaan 20. sijoitustani ja siinä kävelin päästä toiseen päähän palkintopöytää, niin mitään ei matkalla tarttunut käteen, vaan sitten aivan viimeisenä  lojui jokin vihreä kanisteri ja se siitä sitten horkassa ja järkyttävässä mielentilassa tuli otettua 4 gallonaa (3,75litraa)moottoriöljyä dieselautoon. näppärää on juu. mitä teen tuolla, en omista dieselautoa ja sekin että millä ihmeellä kuljettelen tuota purnukkaa koko illan ???  kysyn vaan? noh loppuillasta pääsin purnukasta eroon vaihtamallsa sen SHELLin t-paitaan.  Toisen loistolöydön teki Eliel, Hän bongasi kirjan, tuolainen taskukokoinen noin 40 sivua kattava Skandinaaviset sanat nimellä kulkeva, puoolet kirjasta on norjaa ja toinen puolikas (ilmeisesti) samat asiat englanniksi.  waude mikä löytö.

 

juhlat jatkuivat ja ravitsemusliikkeeseen matka jatkui, Bar Kristiansund, jossa oli todellakin tungosta ja siellä oli sukelluskalastajia ehkä enemmän kuin ikinä on ollut. Jossin vaiheessa iski valomerkki kello oli vasta 02:00  ja aloimme etsiä uutta paikka, mutta saatiin tietoomme, että ei ole mikään enää auki. Kristiansundissa on myös toinen paikka Ravintola Mocca, joka myös meni kiinni samaan aikaan

eipä tuossa mitään saimme kutsun Ranskalaisilta jatkoille heidän merentanta mökkiin. tovi siinä lorvailtiin ja sitten lähdimme omalle kämpälle (ilman jatkoja).

Seuraavana aamuna sitten kutakuinkin klo 11:00 päästiin reissuun ja kohti kotia.

Kristiansundissa oli paikalliset mekaanikot suorittaneet traileriin toisenkin puolen laakerivaihdon, joten ainakin sen puolesta oli kohtuu turvallista matkata, tosin päällä oli painoa enemmän kuin tullessamme, pakastimessa noin 200 litraa kalaa ja muutama laatikollinen kampasimpukoita.

 

Kotimatka an oli varattuna hyvä aika, mutta olimme aikaisemmista reissuista "viisaantuneet" ja nyt oli ensimmäistä kertaa tarjolla lähtö tukholmasta jo klo 01:00, joka oli ostettu.  koska lähtömme pikkasen viivästyi ja muutenkin matka ei nyt ihan salaman vauhtia edennyt, niin lopussa meinas kiirus tulla. Aikaa ei ollut jäädä syömään mitään ravintola tekeleitä, vaan hodareita ja sämpylöitä joissakin stoppipaikoilla. oltiin ehkä 15 minuuttia ennen laivaan lastaamista Tukholmassa. ja sehän riitti.

Liavaan , syömään ja sitten vaan nukkumaan.  olihan kellokin jo taas YÖ.  aamulla ammiaiset ja kohti kotinurkkia.

 

Kampelaa on jo keritty savustamaan ja pannulla laittamaan ja juuri nytkin (29.8.klo 10:00) on uunissa yksi jättikampela ;))  nami nami.

Kampasimpukan lihat odottaa pakastimissa, jotain herkkuhetkeä jotta saa tehtyä niistä juhlallisen annoksen.

 

Viikko tuolla vierähti ja jälleen reissu oli antoisa,  ehkä toi eka kisapäivä harmittaa,mutta sille nyt ei sääolojen takia kummempaa voinut.

tällä istumalla tulosluettelo olisi erinäköinen  UGH !.

 

Kovasti on porukat jo kiinnostuneita vuoden 2010 reissusta, mutta katsotaan kuka oikeesti lähtee, kun aletaan reissua pistämään toteen.

 

Kiitos matkaseurasta ja Kiitokset Laakerimyymälä Dioneen Sven Janssonille lompakosta.

 

Norjan Mert rikastuivat kolmesta sukeltajan puukosta, (kannattaa kiinnittää naruila ne puukot tuppeen tms.)

 

Ensivuoteen ???...

 

(tekstissä varmasti on kirjoitusvirheitä miljoona, mutta korjaillaan, kun ennätetään...)

 

 

 

 

     

Rausku (näitä riitti ennätysmäärin)                                                   Pete rausku jahdissa.                                                      Erään päivän saldoa, 34 kampelaa ja bonarina turskaa, lyyraa.

 

 

       

1- 2 kiloista perhepitsaa                                                                 Vesa kuvaamassa                                                                             Porukkaa tutkailemassa väyliä

 

          

    Tarkaa skauttia                                                                                     Vuonojen välissä kulee näitäkin                                               Merellinen keidas, ravintoa, keskellä merta.

 

         

    12 lonkeroinen                                                                           Pete oli Suomen ykkönen, ja mitsku kaulaan                             Kisan 2. (Oliver)kalasaalista tokalta päivältä

 

 

 

 

Etusivulle